6 februari 2018

Maria Magdalena in de cirkel (2007)

“Vanuit de grond door mijn lichaam heen, stroomde de ruimte waarin ik mij bevond, onverwachts vol met een energie van compassie en onvoorwaardelijke liefde. In die sfeer heerste een prachtige kleur blauw en iedere cel in mijn lichaam en geest raakte vervuld. (…) De naam Maria Magdalena kwam als vanzelf. Dit is dus blijkbaar nu beschikbaar. Als ik dit kan ervaren dan is het uiteraard ook beschikbaar voor andere vrouwen! Voor iedereen!”

Eind januari 2007 ontvingen wij in onze familie het bericht van de ongeneeslijke ziekte van onze geliefde zwager. Op afstand kon ik niet veel doen. Ik kon niet dichterbij komen en het overweldigende gevoel van machteloosheid die deze situatie met zich mee bracht, duwde mij in mijzelf. En zo, in de meditatieve afstemmingen op het gezin was ik in ieder geval in staat om op mijn manier een veld van liefde om hen heen te houden, al was het alleen maar in mijn eigen geest. Wij weten dat iedere positieve gedachte in verbinding met de liefde en het licht van de schepping, wel degelijk een positief effect kan hebben.

Ik plaatste mijzelf regelmatig in het krachtveld van de wijze vrouwencirkel en stemde mij af. Hoe kan ik u dienen? Hoe kan ik de positieve stroom van leven en liefde ondersteunen? Tijdens de derde sessie gebeurde het: vanuit de grond door mijn lichaam heen, stroomde de ruimte waarin ik mij bevond, onverwachts vol met een energie van compassie en onvoorwaardelijke liefde. In die sfeer heerste een prachtige kleur blauw en iedere cel in mijn lichaam en geest raakte vervuld. Daarmee ervoer ik een diepe genade.

De naam Maria Magdalena kwam als vanzelf. Dit is dus blijkbaar nu beschikbaar. Als ik dit kan ervaren dan is het uiteraard ook beschikbaar voor andere vrouwen! Voor iedereen! Ik dronk de kracht in en werd mij ervan bewust dat ik de mogelijkheid ontving om deze kracht in mijn dagelijkse leven uit te stralen en het te delen.“ 

In de eerste Maria Magdalena cirkel op 2e Paasdag, verkennen wij met elkaar het veld. We benaderen het thema als archetype van transpersoonlijke kwaliteiten, zoals de kwaliteit compassie die in mij is ontwaakt. Welke zijn er nog meer beschikbaar in het veld met haar naam? Het enthousiasme en de openheid van de vrouwen waren verrassend. Mijn vermoeden werd bewaarheid. De tijd is rijp voor de wederopstanding van Maria Magdalena.

Deze tweede Maria Magdalena cirkel, brengt ons verder in het onderzoek van deze herboren energie. Hoe kunnen deze kwaliteiten in ons dagelijks leven tot verdere realisatie brengen? Het sleutelwoord dat ik hierbij geef is 'Meesterschap'. Dat betekent dat wij gezamenlijk in afstemming ervaren en onderzoeken hoe ons spiritueel meesterschap zich in en door ons manifesteert. Op zodanige wijze dat wij elkaar hierin inspireren en stimuleren. Als vroedvrouwen van elkaar kunnen wij onze natuurlijke vrouwelijke krachten nog meer tot leven brengen. Dit is een creatief en vreugdevol proces.
En zo gebeurde het dat er in een aantal vrouwen een diepgaande verschuiving plaats vindt van een verlangen naar een realisatie.  

Een aantal deelneemsters heeft haar ervaring prachtig verwoord. Geïnspireerd, concreet en praktisch. Helaas heb ik i.v.m. de nieuwe wet op de privacy de persoonlijke verslagen verwijderd.